La FAVB critica la política de retallades en subvencions del govern local

Javier Torres - 13/12/2012  Diari de Badalona

El govern municipal porta vàries setmanes avisant que el pressupost que presentarà de cara a 2013 serà 10 milions d’euros inferior al d’enguany, és a dir, de 140 milions, aproximadament.
 
El regidor de Seguretat, Convivència i Participació Ciutadana, Miguel Jurado, explicava la passada setmana que “totes les partides de subvencions es reduiran”, en global, en un “50%”.

Enguany, 240.000 euros dels comptes eren aportacions municipals; Jurado explica que s’estan acabant de concretar els percentatges i que “Solidaritat i Participació” seran les parts més afectades, amb l’objectiu que les subvencions a les entitats de la ciutat pateixin les reduccions menors, “entre un 10 i un 30%”, aproximadament.
 
La Federació d’Associació de Veïns de Badalona (FAVB) ha posat el crit al cel perquè, assegura, encara no ha percebut “ni un cèntim” de la subvenció de 2012 i titlla les successives retallades “d’atac al moviment veïnal i ciutadà”. El president de la coordinadora, Manuel López, entén que s’han d’ajustar despeses i explica que “han estat disposats a tot”: “Hem facilitat trasllats a locals molt més petits per estalviar, que se’ns rebaixés el pressupost de 48.000 a 26.000 euros i, inclús, acceptaríem l’eliminació d’alguna associació”.
 
El cap de la FAVB manifesta que les festes i activitats d’oci d’anys enrere, quan l’economia rutllava, es van deixar de costat i que ara tots els diners que reben es destinen a programes socials, cursos i ajudes als ciutadans. “Connectem el carrer amb l’administració i el treball que fem no mereix que ens estiguin ofegant d’aquesta forma”, lamenta López, que explica que han hagut de rescindir el contracte de l’única persona que treballava professionalment a la federació per manca de recursos.